A- A A+

Završena izgradnja fiskulturne sale u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”

Završena je izgradnja fiskulturne sale u osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Pazaru. Sada sve gradske škole imaju adekvatne i savremen uslove za održavanje časova fizičke kulture i bavljenje učenika sportom.
Grad Novi Pazar je obezbedio sredstva za parterno uređenje i obnovu fasade. A uz pomoć Ministarstva prosvete izgrađena je sportska sala, koju je škola godinama, pa i decenijama priželjkivala.
 
“Mnogi bi rekli da je ovo bio višedecenijski san za našu školu i naše učenike. Taj san smo dosanjali. Ovo mnogo znači za nas radnike u ovoj školi, ali i za učenike , kaže učitelj Halil Bačevac.
Najviše su se obradovali učenici. Sada uz najsavremeniju opremu i u adekvatnom prostoru mogu obavljati časove fizičke kulture, umesto u učionicama gde su to činili tokom hladnih i kišovitih dana.
 
U izgradnju sale uloženo je preko 33 miliona dinara. Iz gradske uprave kažu da ulaganje u obrazovanje nema alternativu.
“Gradska uprava je prepoznala potrebe ove škole, pošto su nam zaposleni izneli šta su nedostaci”, podsetio je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.
Osim u gradskim poslednjih godina intenzivno se radii na poboljšanju kapaciteta i stvaranju boljih uslova za rad u seoskim školama.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops