A- A A+

Uskoro još dva dečija igrališta u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima obišao je radove na izgradnji dečijih igrališta u naseljima Deževski put i Rasadnik. Za te namene Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Novi Pazar izdvojili su 30 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana.
 
”Ovo će uskoro biti još jedna uređena gradska površina, sa sportskim terenima i dečijim mobilijarem, namenjena prvenstveno najmlađim Novopazarcima”, izjavio je prilikom obilaska radova u naselju Deževski put. Najavio je da će grad nastaviti sa izgradnjom ovakvih i sličnih objekata i u ostalim naseljima.
 
”Grad Novi Pazar zajedno sa Vladom Republike Srbije se trudi da uredi sva naselja gde postoji prostor, kako bi naši najmlađi sugrađani imali mesto gde će prooditi svoje slobodno vreme u igri i sportu. Cilj nam je da naši najmlađi imaju uređeno mesto gde će moći da na koristan način provode svoje slobodno vreme”, rekao je gradonačelnik Biševac.
I na drugom kraju grada, u naselju Rasadnik iza stare Iskre, na radost najmlađih gradi se još jedno igralište, čijem se
uređenju raduju i stariji stanovnici naselja.
 
”Dečija igrališta u izgradnji predstavljaju zajednički projekat Gradske uprave i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Realizacijom projekta meštani ovih naselja
unaprediće svoj život u pogledu sportskih aktivnosti. To su mesta gde će daca nižeg uzrasta moći da se zabavljaju i učestvuju u raznim sportskim manifestacijama”, izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vladimir Marinković.
Grad Novi Pazar učestvovao je u realizaciji projekta izgradnje igrališta sa 5 miliona, a preostalih 25 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine Rapublike Srbije.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops