A- A A+

Uskoro u funkciji letnja pozornica - mesto prezentacije kulturno - umetničkih sadržaja

Radovi na izgradnji letnje pozornice u gradskom parku traju. U periodu koji predstoji, na ovoj pozornici biće prezentovani mnogi sadržaji.
 
"Puno je gradskih manifestacija tokom letnjeg perioda i puno toga će biti prikazano baš ovde, na otvorenom. Projekat, vredan 15 miliona dinara, finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pri kraju su i radovi na potpunoj rekonstrukciji Kule motrilje, projekta za koji su sredstva,  delimično obrzbeđena iz gradskog budžeta. Grad finansira radove na parternom uređenju zdanja i izgradnju česme", rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je očuvanje kulturnog nasleđa obaveza prema budućim generacijama.
 
Celokupan prostor na kome se izvode radovi pod nadzorom je Zavoda za zaštitu spomenika.
 
"Prostor pozornice je sačinjen od montažno - demontažnih čeličnih elemenata sa drvenim oblogama. Bina je takođe montažna i imaće kompletno ozvučenje, rasvetu i sve što je potrebno da bi se na jednom prostoru prezentovali kulturno umetnički sadržaji, od predstava do književnih večeri. Sem što će celokupan ambijent u parku biti prijatniji i za posetioce privlačniji, ulaganjem doprinosimo razvoju turizma i turističkih potencijala", rekao je, u svojstvu nadzornog organa, arhitekta Elvir Hamidović.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops