A- A A+
Predstavnici “Bedžing urban konstrakš grup”najveće kompanije za urbanizam i građevinu i jednog od simbola Pekinga, posetili su Novi Pazar. Delegacija, koju je predvodio generalni menadžer kompanije Dejvid Vengo Džang, sastala se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.
 
„Ugostili smo menadžment jedne izuzetno jake firme, što je posebno zadovoljstvo. Kompanija je zainresovana da ulaže u Novi Pazar i danas smo razgovarali o potencijalima za investiranje. Gosti će obići određene lokacije, dobili su potrebne informacije i ostaje da odluče o tome kako će investirati“, poručio je gradonačelnik Biševac nakon sastanka, ističući da kompanije ovakvog tipa - čija je delatnost izgradnja,  kreditiraju realizaciju projekata, a za razliku od njih “Bedžing urban konstrakš grup” u projekte ulaže sopstvena sredstva.
 
„Prvi put sam u Novom Pazaru. Zaintersovani smo za investicije i razgovarali smo o mogućnostima ulaganja na ovim prostorima. Prostora za različite investicije ima jer je u kontekstu svoje istorijske uloge Novi Pazar izuzetno značajan. Naročito smo impresionirani činjenicom da grad ima izuzetno brojnu mladu populaciju. Upravo u saznanju da je u pitanju mlad grad, vidimo veliku šansu za buduće investiranje u Novi Pazar“, poručio je generalni menadžer kineske kompanije, Dejvid Vengo Džang.
 
Poznavaoci prilika u svetu građevinarstva prepoznaju kompaniju “Bedžing urban konstrakš grup” kao investiture u neke od najvećih projekata u glavnom gradu Kine, poput metroa,  najvećeg stadiona i čuvenog “Starfish” aerodroma.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops