A- A A+

Ministarka Matić u Novom Pazaru: Grad ima sjajnu turističku budućnost

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je sa saradnicima Novi Pazar. Tokom sastanka u Gradskoj upravi, pomoćnik gradonačelnika za oblast obnovljivih izvora energije i koordinaciju rada javnih preduzeća, Ensar Škrijelj i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, Žikica Nestorović, potpisali su ugovor o realizaciji projekta druge faze radova na unapređenju sportsko – turističke infrastrukture u Novom Pazaru.
 
„Izuzezno značajan ugovor odnosi se na drugu fazu radova na izgradnji hotela na atletskom stadionu. Ovim ulaganjem stvorićemo uslove da Novi Pazar bude domaćin različitih velikih sportskih manifestacija, čime doprinosimo sveukupnoj promociji našeg grada. Razgovarali smo i o projektima iz prethodnog perioda, sa akcentom na one započete u vreme kad je misitar bio naš Rasim Ljajić, o projektima koji su u toku ali i o nekim čija nas realizacija tek očekuje“, poručio je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.
Druga faza projekta unapređenja sportsko – turističke infrastrukture u Novom Pazaru odnosi se na dodatnih 30 miliona dinara ulaganja.
„ Zadovoljstvo je prisustvovati potpisivanju ugovora o realizaciji druge faze jednog izuzetno značjnog projekta. Projekat, čiji završetak očekujemo do kraja ove godine, pokrenut je u vreme kada je na čelu ministarstva bio Rasim Ljajić. Grad je zaslužio ovakva ulaganja, pre svega jer je geografskim položajem, heterogenošću, kulturno istorijskim bogatstvom i tradicijom zaista poseban. Novi Pazar ima izuzetne turističke kapacitete i kao najmlađi grad u Evropi, potvrđuje da je pred njim sjajna budućnost i u oblasti turizma. Projekat je samo jedan u nizu zajednički realizovanih.  Uskoro očekujemo završetak radova na Kuli Motrilji i letnjoj pozornici, završetak radova na rekonstrukciji Petrove crkve i crkve Svetog Nikole, kao i završetak određenih radova u okviru manastira Sopoćani“, rekla je ministarka Matić, ističući da sportski i omladinski turizam Novog Pazara imaju izuzetan razvojni kapacitet i da su sjajna razvojna šansa ovog grada.
Predsednica Skupštine grada Novog Pazara, dr Anela Halilović Šemsović istakla jen da su ministarka Tatjana Matić i njeni saradnici uvek rado viđeni gosti u Novom Pazaru.
„Ministarstvo, sa razlogom, mnogo pažnje poklanja našem gradu. Želim da istaknem da su svi projekti vidljivi i izmenili su izgled našeg grada. Novi Pazar još uvek ima nedovoljno iskorišćen turistički potencijal koji treba dovesti do savršenstva. Izvesno je i da ćemo se resornom ministarstvu u narednom periodu obratiti sa nizom novih projekata. U tom smislu, sigurna sam da ćemo ostvariti dalju saradnju u cilju ostvarenja zajedničke ideje da Novi Pazar po svim parametrima bude unikatna turistička destinacija“, kazala je predsednica Skupštine ovim povodom.
Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delegacija je obišla radove na Kuli Motrilji i letnoj pozornici u gradskom parku.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops