A- A A+

Sa predstavnicima Opštine Rožaje o intenziviranju prekogranične saradnje

Delegacija Grada Novog Pazara koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Anela Halilović Šemsović, pomoćnici gradonačelnika Nihad Hasanović i Tarik Rupić,  direktor Kulturnog centra Husein Memić i šef Kabineta gradonačelnika Samir Lekić, sastala se, tokom posete  Crnoj Gori, sa predsednikom Opštine Rožaje Rahmanom Husovićem i njegovim saradnicima.
 
„Tema razgovora su oblici još konkretnije prekogranične saradnje i učvršćivanje veza sa područjem koje je sa Novim  Pazarom povezano ne samo istorijski, već i rodbinski, prijateljski. Akcenat je na partnerstvu u pogledu  razvoja privrede, obratovanja, kulture, ekologije, sporta. Prekogranična saradnja nam pruža brojne mogućnosti za korišćenje sredstava iz različitih fondova, čime će postojeća saradnja, kroz realizaciju projekata u korist građana obe lokalne zajednice biti unapređena“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da predstavnike Rožaja uskoro možemo očekivati uskoro u našem gradu.
 
„Želimo da sa predstavnicima različitih institucija u pomenutim oblastima definišemo konkretne projekte, koje ćemo uz pomoć Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, zajednički realizovati. Granica izmređu država usporava protok robe i ljudi i to imamo u vidu, ali očekujemo da se, u narednom periodu, u tom pogledu dogode promene u cilju ostvarivanja interesa građana Novog Pazara i Rožaja“, poručio je gradonačelnik Biševac.
 
Grad Novi Pazar i Opština  Rožaje rešavaće zajednički, ukratko, čitav niz pitanja od značaja za obe zajednice, poručeno je sa sastanka. Po rečima predsednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, želje i kapacitet za saradnju postoje.
„Jedan od ciljeva nam je da uz poršku nadležnih sa nivoa republika unapredimo i putnu infrastrukturu, kako bi se i drugi projekti realizovali znatno lakše. Drago mi je da je želja za promenama obostrana i da zajdeno možemo da menjamo, činimo boljom budućnost oba grada. Rožaje ima resurse koji su neiskorišćeni i biće od koristi, kako za projekte čija realizacija tek sledi, tako i za neke važne, ranije započete projekte. Zahvaljujm gradonačelniku Biševcu i svim članovima delegacije na poseti i iskazanoj spremnosti da u narednom periodu ozbiljno sarađujemo“, rekao je predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović.
 
Delegacija Novog Pazara sastala se, tokom posete Crnoj Gori i sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore i predsednikom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem i njegovim saradnicima. U ime domaćina, Bošnjačke stranke, prisustvovali su i generalnim sekretar Bošnjačke stranke Admir Adrović, predsednik OO BS Rožaje Mirsad Nurković, predsednica Foruma žena Hajrija Kalač, članicom GO BS Sabina Muratović, savetnik potpredsednika Skupštine Crne Gore Mirsad Azemović i portparol BS Adel Omeragić.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops