A- A A+

Jedinstveno upravno mesto - korak do lakšeg ostvarivanju prava građana

U okviru projekta "Formiranje jedinstvenog upravnog mesta" deo  Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave preuređen je sa ciljem  da se građanima Novog Pazara olakša ostvarivanje određenih zakonom garantovanih prava.
 
„Prisustvujemo otvaranju jedinstvenog upravnog mesta, gde svakodnevno gravitira veliki broj građana. Reč je o projektu vrednom osam miliona dinara, od čega je lokalna samouprava izdvojila pet miliona, a Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu preostali deo iznosa. Svakako, bez podrške ministarstva, projekat bi bilo nemoguće realizovati“, rekao je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vladimir Marinković, ističući da će lokalna samouporava u pogledu poboljšanja kvaliteta usluga prema građanima ići korak dalje.
 
Načelnik Gradske uprave za izborne i poverene poslove grada  Novog Pazara Džemil Divanefendić istakao je zadovoljstvo što je projekat realizovan u predviđenom roku.
 
„Zaista je izuzetno značajno veliko što podizanje kvaliteta usluga prema građanima ali i unapređenje uslova rada zaposlenih u Gradskoj upravi. U Odeljenju za društvene delatnosti svakodnevno prava ostvaruje veliki broj naših građana, koji su upoznati i sa ranijim uslovima u objektu. Reč je o staroj zgradi gde je sprovođenje radova predstavljalo pravi izazov, kako bi prostor bio lepšti ali i funkcionalniji“, kazao je načelnik GU, ističući da je cilj  Uprave da građanima, samo jednim njihovim dolaskom na šalter, omogući ostvarivanje čitavog spektra usluga.
 
„Ovo je prvi korak u uređenju prostorija. Predstoji rekonstrukcija uslužnog centra u glavnoj zgradi Uprave, i uskoro započinjemo realizaciju projekta „Lokalna samouprava za 21. vek“, koji sprovodimo po osnovu javnog poziva Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samouravu, uz podršku Vlade Švajcarske", zaključio je Divanefendić.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops