A- A A+

Završna konferencija projekta Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“, organizovana u Novom Pazaru

U foajeu Kulturnog centra Novi Pazar održana je završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta „Re!ntegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“. 
 
Predstavljeni su rezultati dvogodišnjeg projekta koji je implementiran na teritoriji grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin uz izložbu radova dece kao i obraćanje visokog zvaničnika ambasade Savezne Republike Nemačke – gospodina Kristijana Šulca.
 
Tokom konferencije prisutni su imali prilike da čuju utiske dece i mladih koji su pohađali radionice, kao i korisnika koji su podržani ovim projektom kroz podelu opreme za samozapošljavanje.
 
Postignuti rezultati su više od 900 radionica za preko 1.900 dece i mladih, podeljeno je 98 grantova u vidu mašina i opreme za samozapošljavanje i organizovano 270 biznis obuka i 50 obuka za prekvalifikaciju u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.
 
Projekat je bio usmeren kako na jačanje povratničke populacije tako i na podršku lokalnih samouprava te je time grad Novi Pazar podržan u donošenju Lokalnog akcionog plana o socijalnoj zaštiti, opština Sjenica je podržana u razvoju usluge „Savetovalište za decu i roditelje“, a zajedno sa opštinom Tutin projektni tim je radio na Strategiji socijalne zaštite i Akcionom planu razvoja socijalnih usluga.
 
Odlična saradnja svih partnera na ovom projektu doprinela je poboljšanju uslova života za korisnike iz povratničke populacije, ali i ostale građane.
 
Projekat su realizovali ASB Serbia i IDC u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka – SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom Merhamet – Sandžak , uz podršku Grada Novog Pazara, opštine Tutin i opštine Sjenica, a finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) u okviru programa Engagement Global.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops