A- A A+

O konkretnim temama sa članom Predsedništva BiH

Delegacija Novog Pazara koju čine gradonačelnik Nihat Biševac, predsednica Skupštine Amela Šemsović Halilović, član Gradskog veća Mirsad Jusufović i direktor Kulturnog centra Husein Memić, sastala se u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, Šefikom Džaferovićem.
 
"Sastanak je bio veoma konstruktivan. Razgovarali smo o aktuelnoj  ekonomsko - političkoj situaciji u Novom Pazaru ali i o povezivanju sa institucijama Bosne i Hercegovine. Posebna tema bili su studenti iz naših krajeva koji studiraju u Bosni i Hercegovini i njihov status, u želji da im obezbedimo što bolje uslove studiranja, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da su značajne teme razgovora i otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, kao i formiranje Kulturnog centra.
 
"Zahvalnost gospodinu Džaferoviću na inicijativi koju je pokrenuo, kao i Vladi BiH, Vladi Republike Srbije. Konzulat i Kulturni centar doprineće unapređenju odnosa između dve države, samim tim između Sandžaka, Novog Pazara i Bosne i Hercegovine", zaključio je gradonačelnik Biševac, uz napomenu da će posebna pažnja u narednom periodu biti posvećena povezivanju dve države na nivou gradova i opština.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops