A- A A+

Gradonačelnik Biševac: ”Cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetnu nastavu”

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" biće realizovani brojni projekti. Cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetno obavljanje nastave u svim školama, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je  sa saradnicima obišao  školu. U planu je zamena kotlare, izgradnja toplog hodnika od škole do rekonstruisane dvorane Douš, ali i parterno uređenje koje podrazumeva i zamenu rasvete.
 
"Ulaganje u obrazovanje, izgradnju i rekonstrukciju škola na gradskom ali i prigradskom području, jasno je opredenje gradskih vlasti", kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prilikom obilaska OŠ "Vuk Karadžić". Predviđeni su brojni projekti koji će rezultirati unapređenjem uslova.
 
”Nama je cilj da stvarano što bolje uslove za obavljanje nastave kako fizičkog vaspitanja tako  i ostalih predmeta u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Pazara. Što se tiče konretno ove škole, u planu je zamena kotlare, da grejanje više ne bude na lož ulje već na pelet, i da uradimo kompletno renoviranje, da čujemo šta je najneophodnije kako bi stvorili što bolje uslove za obavljanje nastave", kazao je gradonačelnik Biševac i podsetio na ulaganja i u ostalim školama. Tako će  OŠ  "Jovan Jovanović Zmaj" uskoro, zahvaljući saradnji sa Ministartvom prosvete, dobiti fiskulturnu salu, a škola "Bratstvo", je posredstvom Kancelarije za ulaganja kompletno rekonstruisana i sada je jedna od najsavremenih škola u Srbiji, sa zatvorenim bazenom.
 
Izgradnjom tople veze, prelazak učenika iz škole  OŠ "Vuk Karadžić" u rekonstruisanu dvoranu biće lakši i bezbedniji pa se časovima u savremeno opremljenim salama najviše raduju učenici.
Školu "Vuk Karadžić" pohađa 1.700 učenika, što je svrstava u red najvećih škola u Srbiji.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops