A- A A+

Saradnja sa OSCE nastaviće se kroz konkretne projekte

Ambasador Misije OSCE u Srbiji, Jan Bratu istakao je, tokom posete Novom Pazaru da su razlozi za zadovoljstvo kvalitetom saradnje sa lokalnom samoupravom brojni. Ambasador se sastao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Igorom Novovićem, članom Gradskog veća Mirsadom Jusufovićem i pomoćnikom gradonačelnika Tarikom Rupićem.

"Po prvi put sam u Novom Pazaru. Grad se suočava sa izazovima, o čemu su me na sastanku izvestili. Projekti koje u Novom Pazaru zajedno realizujemo će biti nastavljeni. Ne mogu velike stvari da obećam, ali ćemo se potruditi da velike stvari uradimo. Naš  fokus usmeren je ka stručnom usavršavanju mladih i ka podršci ženskoj odborničkoj mreži, uz realizaciju raznih drugih projekata", kazao je ambasador OSCE u Srbiji Jan Bratu.

Na sastanku  je bilo reči i o predstojećem popisu stanovništva.

"Stav OSCE je da građani treba da uzmu učešće u popisu, jer rezultat popisa ima značajan uticaj na raspodelu sredstava na lokalnom nivou", zaključio je ambasador Misije OSCE.

"Želeli smo da se zajedno osvrnemo na vrstu projekata koje ćemo u narednom periodu partnerski realizovati. Ambasador je o projektima govorio, a pored omladinskih i projekata ženske odborničke mreže, želim da istaknem i da ćemo realizovati značajne projekte u cilju povećanja  transparenti rada lokalne samouprave, a sve to u ineresu građana", zaključio je gradonačelnik Biševac.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops