A- A A+

Radovi na rekonstrukciji Kule Motrilje teku po planu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktorka republičkog Zavoda za zaštitu spomenika Dubravka Đukanović obišli su radove na rekonstrukciji Kule Motrilje.
 
„Dinamikom radova na rekonstrukciji možemo biti zadovoljni. Kula Motrilja je jedan od simbola Novog Pazara. Pored rekonstrukcije Kule Motrilje, očekujemo i rekonstrukciju Džephane na Bedemu kao i izgradnju letnje pozornice. Želimo da novopazarska tvrđava bude muzej na otvorenom i da sačuvamo kulturno istorijske spomenike. Siguran sam da će planirana rekonstrukcija, u cilju očuvanja zdanja doprineti i unapređenju turističke ponude", kazao je gradonačelnik Biševac.
 
Gradonačelnik je uputio zahvalnost Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je finansijski podržalo rekonstrukciju gradskog parka kao celine.
 
„Želimo da, uz podršku Zavoda za zaštitu spomenika, obnovimo sve znamenitosti. Novi Pazar je muzej na otvorenom sa izuzetnim potencijalima“, poručio je gradonačelnik Biševac.
Iz Zavoda za zaštitu spomenika ne kriju zadovoljstvo, ističući da bi radovi trebalo da se završe do septembra.
 
„Posebno smo zadovoljni kvalietom radova. Urađena je statička sanacija koja je bila najvažnija, dva betonska prstena – kako bi se temelji Kule stabilizovali. Trenutno je u izradi hidro – drenažna izolacija, kao i izrada čelične konstrukcije. Ostaju unutrašnji radovi i završetak krovnog pokrivača“, istakla je direktorka Zavoda .... naglašavajući da će Grad i Zavod zajednički realizovati i čitav niz drugih projekata, od kojih neke već od sledeće godine.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops