A- A A+

Ambasador Irana posetio Novi Pazar: „Saradnja u različitim oblastima“

Ambasador Islamske Republike Iran u Beogradu, Rašid Hasan Pur Baei, posetio je Novi Pazar.  Prvi put od stupanja na diplomatsku dužnost  iranski ambasador se sastao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Igorom Novovićem i predsednicom lokalnog parlamenta Anelom Halilović Šemsović.
 
„Razgovarali smo o realnim potencijalima da realizujemo partnerstvo na različitim projektima. Ambasador  je izrazio izuzetnu zainteresovanost da se saradnja u brojnim sferama što pre dogodi. Oblasti su različite, ali je prostora najviše na polju ekonomskih i kulturnih veza“. Zahvaljujem ambasadoru na poseti, očekuju nas novi susreti i realizacija konkretnih projekata za dobrobit građana Novog Pazara, na obostrano zadovoljstvo“, kazao je pred novinarima gradonačelnik Nihat Biševac.
Gradonačelnik Biševac je istakao da je protokolom posete ambasadora Novom Pazar predviđen i sastanak njegove ekselencije sa privrednicima, predstavnicima Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA“, predstavnicima Privredne komore, lokalnog Odeljenja za privredu GU i predstavnicima Inovacionog start – up centra. Sastanak je i prema rečima ambasadora Irana, jedan od pokazatelja da sledi implenentacija zajedničkih projekata.
 
„Saradnja zemlje iz koje dolazim sa vašim, novopazaskim krajem ima kulturološko utemeljenje ali počiva i na privrednim i drugim potencijalima ovih prostora. Naše partnerstvo sa Srbijom sa nacionalnog nivoa želimo da prenesemo i na lokalni nivo i Novi Pazar smo prepoznali kao  područje sa potencijalima. Ima prostora za ozbiljnu saradnju ne samo u oblasti kuture već i na polju ekonomije. Upravo je cilj posete da se na terenu, realno, upoznamo sa ovdašnjim prilikama, sa specifičnostima Novog Pazara kao regionalnog centra u ovom delu Srbije. Uveren sam da je saradnja u različitim oblastima nešto što će uslediti na obostrano zadovoljstvo“, poručio je ambasador IR Iran u Beogradu, Rašid Hasan Pur Baei.
 
Ambasador je u okviru posete Novom Pazaru obišao i kulturno - istorijske spomenike u centru grada.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops