A- A A+

Najavljena realizacija kapitalnih projekata u oblasti poljoprivrede

U Sandžaku je prethodna dva dana boravila delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva  vodoprivrede kao i predstavnici Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača, Ramo Adrović i Mitko Muslić. Njima su čelnici lokalnih samouprava Novog Pazara, Tutina i Sjenice predstavili poljoprivredne potencijale kako bi inevstitore privukli da ulažu u ovaj kraj. Reč je o realizaciji  nekoliko kapitalnih projekata, čija realizacija podrazumeva zapošljavanje  velikog broja ljudi. Najveći su projekat izgradnje mlekere, i izgradnja klanice u kraju bogatom prirodnim i poljoprivrednim potencijalima.

Interesovanje investitora da ulažu u ovaj kraj, ali i pomognu razvoju poljoprivrede rezultat je nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i lidera SDPS-a Rasima Ljajića selu Buče. Oni su tada  najavili pomoć poljoprivredi, ali izgradnju putne inftasrukture i podsetili na izgradnju autoputa, koji će uskoro doći i do ovog kraja.

Potencijalne investitore Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača, kao I predstavnike resornog ministarstva Novi Pazar  je dočekao spremno. Gosti su razgovarali sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, sa  predstavnicima projektno – stručnog tima i Poljoprivredne savetodavne stručne službe. Ozbiljnost i zainteresovanost gradonačelnika Nihata Biševca i njegovih saradnika da  se u ovom delu Sandžaka realizuju investicije, gosti su prepoznali i više puta istakli, dok iz lokalne samouprave poručuju da će rado biti siguran i stabilan partner svima koji dolaze sa planom da investiraju.

Novi Pazar se u nizu lokalnih samouprava izdvaja po tome što prepoznaje prioritete, nastupa sa konkretnim projektima  i nizom novih  ideja čija je realizacija u planu, a sve sa ciljem da se unapredi poljoprivreda ovog kraja i građani žive bolje. Svi projekti nastaju u realnim okvirima, održivi su i prilagođeni uslovima područja kome su namenjeni, usklađeni su sa potrebama ciljnih grupa.

Podršku da projekte realizuje  Novi Pazar je dobio i od predstavnika Ministarstva poljorprivrede, šumarstva i vodoprivrede, baš kao i od potencijalnih ulagača. Predstavnici  Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača su više puta istakli da će Novi Pazar “kao centar sandžačke regije od najavljenih ulaganja imati koristi”.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops