A- A A+

Održan dvodnevni seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja

U subotu i nedelju, 15.05.2021. i 16.05.2021.godine, u Novom Pazaru održan je seminar „NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i fukcionalnog razmišljanja“ namenjen voditeljima psihosocijalnih radionica u okviru projekta „Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji“.
 
Više od 30 voditelja radionica iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina pohađalo je ovaj seminar radiunapređivanja kompetencija u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode uz primenu inovativnih i stimulativnih metoda učenja. Predavači dr Ranko Rajović i Uroš Petrović vodili su učesnike kroz teme funkcionalnog znanja i neurofiziologije razvoja mozga i učenja.
 
Nakon dva dana intezivnog treninga voditelji radionica su obučeni za primenu NTC metode za grupni i individualni rad što će im u mnogome pomoćida prenosu znanje deci i mladima.
U okviru projekta, u tri dobrosusedska kluba u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, trenutno se realizuje više desetina raznovrsnih radionicapodrške obrazovanju dece, mladih i odraslih prvenstveno iz povratničke i socijalno ugrožene populacije, ali i ostalog stanovništva. Od marta 2020. godine više od 1.500učesnika radionica imalo je priliku da unapredi svoja znanja, kreativnost i veštine.
 
Projekat ukupne vrednosti 1.226.000 evra finansiran je sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ i do kraja 2021. godine.Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka - SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops