A- A A+

Podeljeni ugovori udruženjima u oblasti socio - humanitarne delatnosti

Predstavnicima udruženja građana iz oblasti socio - humanitarnih delatnosti dodeljeni su ugovori o sufinansiranju projekata u ovoj godini. Grad je u odnosu na prethodnu kalendarsku godinu za ovu oblast izdvojio znatno više novca. Ugovore predstavnicima udruženja uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
 
„Prošle godine je bilo 39 miliona, ove godine smo uz budžeta za socio - humanitarnu delatnost izdvojili 4 miliona dinara više, odnosno 43 miliona. Nastavićemo da povećavamo sredstva iz budžeta i da poboljšavamo usluge prema sugrađanima koji su u stanju socio – humanitarne potrebe. Bila je ovo i prilika da zahvalimo organizacijama koje su pružajući pomoć, ujedinjene  u svojoj misiji, stigle do svih naših sugrađana. Nastavićemo da, preko udruženja građana i Centra za socijalni rad pružamo podršku sugrađanima“, rekao je gradonačelnik  Biševac ovom prilikom.
 
Iz udruženja građana poručuju da je Grad Novi Pazar otvoren za sve obilke saradnje, što je za pohvalu.
„Znači nam podrška koja je iz godine u godinu sve bolja. Otvoreni su za svaki vid saradnje a namenska sredstva koja smo dobili ugovorom usmerićemo na rad škole znakovnog jezika, koja broji sve više korisnika, i na tematske radionice. Pandemija je malo poremetila rad udruženja ali uspešno realizujemo sve svoje aktivnosti“, rekla je ispred Saveza gluvih i nagluvih Amela Alivodić.
 
Udruženju psihologa Novi Pazar dodeljena su sredstava za realizaciju projekta Lični pratilac deteta.  
„Usluga je namenjena deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i prema planu, uslugom će biti obuhvaćeno 44 dece sa teritorije Novog Pazara. Ceo projekat je vredan 4 miliona donara i od izuzetnog je značaja za korisnike“, istakla je ovom prilikom Marija Tiosavljević.
 
Po prvi put od osnivanja, sredstva iz  gradskog budžeta dobilo je i udruženje „Tragom dobra“ .
„Podrška nikad nije izostajala ali smo za budžetska sredstva konkurisali prvi put. Naš projekat podrazumeva rad na terenu i direktnu podršku najugroženijim sugrađanima. Pred nama su i ramazanski dani i želimo da ljudima koji su u stanju socijalne potrebe i ovaj period maksimalno olakšamo“, poručio je Emir Eminović, predstavik udruženja „Tragom dobra".

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops