A- A A+

Besplatne obuke za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju

U toku  je konkurs za obuke za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju u okviru projekta “Reintegracija – podrška održivoj (re)integraciji povratnika u Srbiji”. Projekat se realizuje  sredstvima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, do kraja 2021. godine. Nosilac projekta je ASB Serbia (Arbeiter-Samariter-Bund), implementator Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC), a partneri na projektu su grad Novi Pazar, opština Sjenica, opština Tutin, u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka - SEDA i Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“. 
 
"Obuke za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju su besplatne i  svi zainteresovani sa teritorije Novog Pazara, Sjenice, Tutina iz kategorije povratnika po Sporazumu o readmisiji, kao i lica mlađa od 30 godina, mogu se prijaviti do16.04.2021. godine. Prijave se vrše podnošenjem dokumentacije u kancelarijama Regionalne razvojne agencije Sandžaka, u Novom Pazaru, na adresi 7. juli bb, u Tutinu, na adresi Pešterska 2/6, i u zgradi opštine Sjenica, adresa Kralja Petra I, br 10, kancelarija br. 26", rekao je član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Muruć. 
 
Neka od predloženih zanimanja za čiju se dokvalifikaciju/prekvalifikaciju se zainteresovani mogu prijaviti su serviser računara, knjigovodstvo, vozač C ili E kategorije, keramičar, kozmetičar, frizer i drugo – zainteresovani mogu navesti i oblast rada u okviru koje bi želeli da pohađaju biznis obuke. Obuke su besplatne i nadamo se da će se što više ljudi iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina prijaviti i ostvariti pravo na besplatne obuke.
Više informacija dostupno je na sajtu IDC-a, SEDA-e, Merhamet Sandžaka, na sajtovima partnerskih lokalnih samouprava – Grada Novog Pazara i opština Sjenica i Tutin.
 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops