A- A A+

Uz rekonstruisanu OŠ “Bratstvo” i novi vrtić

Radovi na rekonstrukciji objekta Osnovne škole “Bratstvo” trebalo bi da budu gotovi do kraja maja. Osim potpune rekonstrukcije škole, u toku su i radovi na izgradnji zatvorenog bazena.
 
“U toku su radovi na postavljanju podnog grejanja, izolaciji i postavljanju keramike, kao i radovi na uređenju fiskulturne sale. Prostora sada ima dovoljno i deca će raditi u dve smene. U okviru faze 2 ovog projekta škola je dobila deset novih učionica i anfiteatar, a ti radovi će biti realizovani od proleća iduće godine”, rekao je direktor OŠ “Bratstvo Dejan Kulundžić.
 
Obilazeći objekat, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac najavio je i izgradnju novog vrtića u naselju Ćukovac.
 
“Radovi u OŠ “Bratstvo teku planiranom dinamikom. U sklopu objekta će, kada se sve završi biti i školski bazen. Ukupna vrednost radova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je preko 5 milona eura, a osim što smo investicijom želeli da obezbedimo nove, izvanredne uslove za učenike i nastavnike, biće prošireni i školski kapaciteti. Time trajno rešavamo problem tri smene koji u ovoj školi, zbog sve većeg broja učenika, postoji godinama unazad”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
 Najavljujući početak radova na izgradnji vrtića u naselju Ćukovac, u centru Novog Pazara, gradonačelnik je podsetio da će projekat finansirati Svetska banka preko Ministarstva prosvete Republike Srbije.
 
“Umesto šest učionica, Koliko ih ima u postojećem objektu vrtića, novi će imati 14 učionica. To znači značajno povećanje kapaciteta ustanove ali i potpuno nove uslove za boravak najmlađih. Početak radova, ukupne vrednosti preko million eura, očekujemo do kraja ove godine, u dogovoru sa Ministarstvom prosvete”, istakao je gradonačelnik Biševac.
 
Zbog aktuelne epidemiloške situacije i potrebe roditelja da koriste usluge vrtića, uprava Predškolske ustanove “Mladost” koristiće do septembra i deo prostora OŠ ”Bratstvo”.
 
“Radne sobe u takozvanim kućicama izmeštamo u učinoce “OŠ Bratstvo”. Reč je o tri grupe dece predškolskog uzrasta, iz programa celodnevnog boravka. Želimo da rasteretimo objekat i omogućimo prijem za još jedan broj dece”, rekla je direkorka PU Mladost Sabina Hoćanin, ističući da će u vreme dok se u Ćukovcu gradi novi objekat, mališani koji pohađaju taj vrtić biti deo vrtića Čarolija”.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops