A- A A+

Potpunom rekonstrukcijom do nove škole za đake OŠ "Desanka Maksimović

Grad Novi Pazar ima spreman projekat za  rekonstrukciju OŠ „Desanka Maksimović“ i izgradnju fiskulturne sale. Realizacija projeka bila je planirana za pretjodnu godinu, ali je zbog pandemije korona virusa odložena. Početak realizacije ovog važnog projekta, koji će omogućiti bolje uslove đacima i prosvetnim radnicima, jedan je od prioriteta u narednom periodu.
 
 Sva dokumentacija je spremna, a obezbeđena i građevinska dozvola za realizaciju ovog vrednog projekta, koji će kako je dogovoreno finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Za početak radova čeka se saglanost od Vlade, a onda će đaci dobiti modernu školu i mnogo bolje uslove za pohađanje nastave.  U školi željno iškuju početak realizacije projekta, a svoje zadovoljstvo podelili su sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.
 
„Danas smo obišli osnovnu školu Desanka Maksimović, koja je bila predviđena za potpunu rekonstrukciju i izgradnju fiskulturne sale. Vrednost radova je oko 400 miliona dinara, za izvođenje radova je prirpemljena kompletna dokumentacija i građevinska dozvola, a teneder planiran početkom aprila. Zbog epidemiološke situacije, Vlada je donela odluku da se tada sve investicije u obrazovanje odlažu, a da  su moguća ulaganja  samo u zdravstvo. Mi smo u razgovoru sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja dobili obećanja da će škola „Desanka Maksimović“ biti prva u Sandžaku, po prioritetu ulaganja u ovoj godini. Potrebna je samo saglasnost Vlade za investiciju u obrazovanje“, rekao je gradonačelnik Biševac, dodajući da će ova obrazovna institucija kako je planirano projektom, biti jedna od modernijih u regionu.
 
  „Pored OŠ „Bratstvo“, koja je potpuno rekonstruisana i u okviru koje je izgrađen i zatvoreni bazen, sigurno će, nakon rekonstrukcije i OŠ "Desanka Maksimović" biti jedna od najlepših škola u Srbiji. Biće urađena po svim evropskim standardima, a sve za dobrobit đaka i prosvetnih radnika“, rekao je  gradonačelnik Biševac i poručio da će Grad Novi Pazar nastaviti da ulaže u obrazovanje.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops