A- A A+

Cilj je da svako naselje dobije igralište za decu

Na Rekreacionom centru pušteno je u rad jedno od tri nova igrališta za decu, koja su deo projekta  Evropske unije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Novog Pazara. Vrednost projekta je 10 miliona dinara. Cilj je najmlađima  obezbediti sigurno i moderno mesto za  igru odmor i rekreaciju.
 
"Kao jedan od prioriteta Ustanove za sport ističemo realizaciju projekata za najmlađe, predškolce i školarce. Igralište je savremeno, opremljeno po svetskim standardima i za decu potpuno bezbedno. Želimo da ponudimo nove i unapredimo postojeće sadržaje na Rekreacionom centru", rekao je direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović.
 
Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj ističe da će u okviru projekta EU mališani pored ovog, dobiti još dva igrališta.  „Jedno  je igralište na magistrali, u  okviru vrtića a jedno u naselju  Lug", kazao je Škrijelj, ističući da je u toku izrada projektno tehničke dokumentacije za igrališta na još nekoliko lokacija u gradu.
 
"U gradu, na različitim lokacijama postoji preko 10 dečjih igrališta. Želja nam je da sva naselja dobiju moderna i bezbedna igrališta za najmlađe", istakao je Škrijelj.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops