A- A A+

Skupština usvojila Odluku o formiranju komunalne milicije

Skupština Novog Pazara donela je odluku o formiranju Komunalne milicije koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave.
 
Ova nova služba imaće ovlašćenja da održava komunalni red, sprečava bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kontroliše održavanje čistoće, suzbija nelegalno obavljanje delatnosti, nadzire javni prevoz, štiti životnu sredinu i kulturna dobra, ali i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom.
 
“Iako najmladja služba Gradske uprave služba komunalne milicije ima preduslove da bude jedna od najuspešnijih, ona će unaprediti grad u svim oblastima”, rečeno je sa skupštinske govornice.
Nekoliko puta je istaknuto da će služba u nastanku pojačati rad inspekcijskih službi, da će otvoriti nova radna mesta, te svojim delovanjem poboljšati funkcionisanje u mnogim oblastima u gradu. Ova odluka je jednoglasno usvojena
Odbornici su usvojili i Odluku o Komisiji za planove grada Novog Pazara, Pravilnik o bližim uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku i korišćenje usluga u oblasti socijalne zaštite, usvojena je I Deklaracija (Povelja) o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima u ostvarivanju principa dobrog upravljanja organima grada Novog Pazara, predlog odluke o pristupanju donošenja Statuta grada Novog Pazara, a i pedlog Odluke o izmjenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama.
 
DIrektori javnih ustanova predstavili su planove i programe u 2021.godini. Usvojen je pedlog Odluke o organizaciji procesa izrade Plana razvoja grada Novog Pazara za period od 2021-2030. Godine. Odlukom većine odbornika za direktora za direktora Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju imenovan je Hajrudin Hajrović.
Tokom zasedanja odbornici Skupštine obavešteni su o smrti majke direktora Kulturnog centra Huseina Memića. Rukovodstvo Skupštine je izrazilo zahvalnost svim odbornicima svih što su pokazali razumevanje i uz puno poštovanje ove situacije nastavili zasedanje.

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops