A- A A+

Ministarka Matić najavila nastavak ulaganja u Novi Pazar

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je tokom današnje posete Novom Pazaru  nastavak ulaganja u turističke potencijale ovog kraja. Ministarstvo će, po njenim rečima nastaviti da ulaže unapređenje telekomunikacione infrastructure u okviru škola, kao i ruralnih područja.
 
“Biće još projekata. Planiramo obnovu Bedema, Kule mortrilje. Mnogo je mladih ljudi ovde, zbog kojih ćemo podržati razvoj sadržaja koji bi u okviru Atletskog stadiona mogli biti deo atraktivne turističke ponude”, kazala je ministarka Matić, ističući da su kulturno – istorijski spomenici Novog Pazara deo kapitalnog investicionog projekta Vlade Srbije.
 
“Reč je o petogodišnjem projektu kojim su obuhvaćeni brojni spomenici ovog kraja koji su deo islamskog  hrišćanskog nasleđa a kjoi će biti obnovljeni  revitalizovani. Projektom razvoja računarskih mreža, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, obuhvaćeno je 12 novopazarskih škola. U okviru nove faze, mrežu će dobiti još 12 školskih objekata. Čak 14 ruralnih naselja dobiće mogućnost razvoja telekomunikacione optičke infrastrukture – telefona , kablovske televizije i interneta.
 
Ministarka Matić posetila je Narodnu biblioteku “Dositej Obradović”, čija je zgrada obnovljena sredstvima ministarstva.
 
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac dodao je da će ove godine, uz podršku ministarstva, biti završeno uređenje plaže na Ribarićkom jezeru i prošireni kapaciteti hotela na Atletskom stadionu.
Prema rečima gradonačelnika Nihata Biševca, ne postoji grad na Balkanu koji, kao Novi Pazar ima toliko spomenika pod zaštitom Uneska.
“U našem gradu se susreću istok i zapad, islam i hrišćanstvo, imamo prirodna bogatstva, termalne vode, blizu su Kopaonik, Golija, Pešter. Mi smo dobri domaćini i želimo da dobrim projektima, kratkoročnim i dugoročnim, obogatimo turističku ponudu i povećamo naše potencijale”,  poručio je gradonačelnik Biševac.
 
Ministarka Matić je, tokom postete Novom Pazaru obišla i Staru čaršiju, Sinan-begovu džamiju i manastir Sopoćani.
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops