A- A A+

Odabrani osnovci deo projekta "Zimski ski turistički bus"

Grad Novi  Pazar i Turstička organizacija Novog Pazara u saradnji sa kompanijom “Skijališta Srbije”  organizuju u okviru projekta “Zimski ski turistički bus” besplatnu školu skijanja  na Kopaoniku, za najbolje osnovce sa ovih prostora. Tim povodom, gradonačelnik Nihat Biševac i zamenik gradonačelnika Igor Novović sastali su se sa direktorima osnovnih škola, predstavnicima Školske uprave i Turističke organizacije.
 
U okviru programa besplatne škole skijanja, a do kraja zimske sezone na Kopaoniku, svaka osnovna  škola omogućiće učenicima koje odabere nastavničko veće,  da prođu besplatnu  obuku skijanja i koriste, takođe besplatan ski pas. Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, zamišljeno je da jednom nedeljno na planini u okviru svake grupe boravi po 17 učenika i 3 nastavnika.
 
“Ski bus” će do kraja zimske sezone biti mobilan, te će,  sem što učenike vodi do Kopaonika i promoviše planinski turizam i sport, biti na  raspolaganju svim posetiocima Kopaonika koji žele da, u okviru jednodnevnog izleta, posete turističke znamenitosti Novog Pazara.
 
Sem o ovom projektu, na sastanku sa direktorima osnovnih škola, Školske uprave i Turističke organizacije prezentovana je i ideja o  realizaciji  besplatnog letnjeg kampa na Tari, pod nazivom “Đak generacije”.  Grad i na ovaj način želi da nagradi najbolje učenike, koji su svojim školskim uspehom i rezultatima na takmičenjima na najbolji način promovisali Novi Pazar.
 
Tokom sastanka bilo je reči i o tekućim problemima u školama, te zajedničkim naporima da se ti problemi na najefikasniji način reše.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops