A- A A+

Udruženja Bošnjaka iz Turske donirala vrednu medicinsku opremu

Veoma važna pomoć u medicinskoj opremi stigla je u Novi Pazar. Donaciju u vrednosti 150.000 eura su poslali članovi udruženja Bošnjaka iz Istanbula i ona će biti raspoređena zdravstevnim ustanovama Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja i Priboja.
 
„Ovo je donacija koja je upućena od naših derneka, udruženja Bošnjaka iz Turske. U ovom slučaju glavni nosilac je udruženje Bosna Sandžak iz Istambula. Stigla je pomoć u zaštitnoj opremi, dezinfekcionim sredstvima za Novi Pazar, Tutin, Prijepole i Priboj. Naši volonteri su istovarili dva šlepera pomoći. Naša dijaspora nam vrlo često šalje pomoć, do sada smo imali prilike da to vidimo. Koristim priliku da im se zahvalim u ime građana Novog Pazar, u ime zdravstvenih radnika zato što brinu o nama i tu su uvek kada nam treba.“, rekao je dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice.
 
Zahvalnost našoj dijaspori u Turskoj iskazao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
 
„Znamo da smo i ranije dobijali pomoć od dijaspore iz Turske. Koristim priliku da se zahvalim svima, pre svega narodu Republike Turske, našim udruženjima i pojedincima koji su pomagali naš grad od početka epidemije. Pored ove materijalne pomoći, značajno nam je da u ovim teškim trenucima nismo sami, da imamo prijatelje i braću koja misle na nas. Dokaz je i ova pomoć koja dolazi u pravo vreme kad talas epidemije zahvata ceo region. Ovamo oprema će biti veoma značajna u pružanju pomoći obolelima od Kovid19“, kazao je gradonačelnik.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops