A- A A+

Američka vojska bolnici donirala skafandere

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa delegacijom Vojske Sjedinjenih Američkih Država,  koju je predvodio  potpukovnik Aleks Predraza. Gradonačelnik je goste detaljnije upoznao sa aktuelnom situacijom u gradu i izazovima pred kojima se Novi Pazar našao u proteklom periodu. 
 
"Imali smo izuzetno konstruktivan sastanak. Tradicionalno dobra saradnja sa našim prijateljima iz Ambasade SAD u Beogradu rezultirala je između ostalog i podrškom bolnici u vidu zaštitne opreme. Zahvalni smo na značajnoh pomoći u ovom, po ceo svet ni malo jednostavnom trenutku", kazao je gradonačelnik Biševac, podsetivši da je Vojska SAD Opštoj bolnici donirala 1800 skafandera za višekratnu upotrebu.  
 
Oprema je obezbeđena preko Evropske komande vojske Sjedinjenih Američkih Država, Odeljenja za odbranu, a na inicijativu Regionalne razvojne agencije SEDA, koja je pre nekoliko meseci svim ambasadama u Srbiji uputila poziv da pomognu ovom kraju.
 
"U ime Vlade SAD i Evropske komande američke vojske izražavam zadovoljstvo što možemo da vam pružimo podršku u borbi sa pandemijom. Znamo koliko je važno da zdravstveno radnici, u svom nastojanju da pomognu drugima, ostanu bezbedni", kazao je potpukovnik Vojske SAD, Aleks Predraza ovim povodom.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops