A- A A+

Održan niz edukativnih sastanaka sa predstavnicima okružne sanitarne inspekcije

Rukovodilac sanitarne inspekcije Raškog okruga,  dr Ljiljana Milošević sastala se vlasnicima ugostiteljskih objekta i vlasnicima taksi vozila u Novom Pazaru, u cilju precizne primene epidemiloških mera.
 
 „Svi smo na istom zadatku. Želja nam je da nivo usluge u ugostiteljskim objektima bude na nivou  koji garantuje poptunu zdravstvenu bezbednost svakog pojedinca“, kazala je Milošević.
 
„Vlasnici objekata moraju u svoj rad uneti novine i fokusirati se na poštovanje zakona po ovom pitanju. Mislim da ćemo zajedno uspeti da podignemo nivo svesti ljudi, jer je to u interesu cele zemlje“, zaključila je dr Ljiljana Mliošević.
 
Da je epidemiloška situacija u regionu nesigurna potvrdio je i direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje, dr Šefadil Spahić.
 
„Ovo je period kada svi treba da vodimo računa i preduzmemo sve mere, da nam se situacija od pre dva meseca ne ponovi. Uz podršku Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave, želimo da uvežemo sistem i preduzmemo sve preventivne mere, u cilju da u takozvani treći talas prebrodimo sa što manje posledica. Neophodno je da  pojedinačno i kao zajednica budemo odgovorni, disciplinovani“, poručio je dr Spahić, naglašavajući da je poštovanje distance i korišćenje zaštitnih maski neophodno kako bi društvo u novonastalim okolnostima nesmetano funkcionisalo.
 
Prema rečima Igora Novovića,  zamenika gradonačelnika Novog Pazara, sa predstavnicima Ministarstva zdravlja dogovoreno je formiranje kancelarije sanitarne inspekcije u okviru Gradske uprave Grada Novog Pazara.
„Preko  kancelarijie, građanima će svakodnevno biti dostupna precizne informacije o primeni aktuelnih mera kao i uputstva o načinu funkcionisanja a u cilju očuvanja zdravlja i poštovanja tih mera.  Očekujemo da kancelarija počne sa radom do kraja ove nedelje“, zaključio je Novović.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops