A- A A+

Maskenbalom predškolaca počela ovogodišnja Dečja nedelja

„Podeljena sreća dva puta je veća“slogan je tradicionalne manifestacije „Dečja nedelja“. Grad Novi Pazar i organizacija „Prijatelji dece“ potrudili su se da i ovogodišnji program, uz poštovanje svih mera zaštite bude bogat i raznolik a manifestacija je zvanično otvorena maskenbalom predškolaca i obraćanjem predsednice Skupštine Grada dr Anele Halilović Šemsović.

„Promocija i zastupanje dečjih prava jedna je od najvažnijih i stalnih obaveza nas starijih. Ovo je idealna prilika da nas na zaniljiv način na te obaveze podsetite. Divan slogan pod kojim se, dragi mališani, družimo ove godine potvrđuje da je smo jači, mlađi i lepši kada smo zajedno. Upravo smo mi, odrasli, za sreću dece najodgovorniji i na nama je da obezbedimo svim mališanima srećno, bezbrižno detinjstvo, zdravu i lepu budućnost. Deci želim najpre zdravlje i sreću, njihovim roditeljima da budu ponosni na najmlađe. Kao društvo dužni smo da nove generacije učimo solidarnosti, empatiji i predočimo im značaj inkluzije po jedno društvo“, kazala je predsednica Skupštine, obraćajući se i deci:

„Prihvatite i volite svoje vršnjake, svu decu, decu koja su od vas drugačija. Na taj način ljubav se rađa, živi, deli ali i raste. Na taj način postajete dobri ljudi, bogati iiskustvom. Želim vam od srca da sve nedelje budu vaše i da dosanjate čiste dečje snove“, poručila je predsednica parlamenta dr Anela Halilović Šemsović.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops