A- A A+

Delegacija Palestine u zvačinoj poseti Novom Pazaru

Predsednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Šemsović sastala se danas sa predstavnicima Ambasade države Palestine u Beogradu. Delegaciju je predvodio konzul Osamah Alhindi a prema rečima predsednice novopazarskog parlamenta, sastanak je potvrda tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Palestine.
 
„Jako nam je važno da negujemo tradicionalno dobre odnose i da saradnju jačamo kroz realizaciju zajedničkih projekta u različitim oblastima. Najvažnije je zagovarati i primenjivati princip prava i pravde, a ne podržavati politiku sile“, kazala je predsednica Skupštine Anela Šemsović, ovim povodom.
 
U narednom periodu Grad Novi Pazar i Ambasada Palestine realizovaće zajednički projekat u oblasti zdravstva, što je na sastanku i potvrđeno.
 
„Projekat se odnosi na na dogradnju kapaciteta Zavod za javno zdravlje. Saradnja sa narodom ovog kraja je deo tradicije palestinskog naroda kao i poštovanje interesa Srbije u međunarodnim krugovima. Ljudi u Sandžaku i Novom Pazaru sa mnogo emocija prate sve što se dešava palestinskom narodu. Nama znači što  negde daleko, u Evropi,  prijateljski orijentisan grad sa nama  saoseća i deli teške trenutke“, kazao je konzul Usama Alhindi.  
 
Delegacija je, boraveći u zvaničnoj poseti našem gradu obišla Zavod za javno zdravlje i Kulturni centar Novi Pazar.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops