A- A A+

Gradonačelnik Biševac: "Muratović mora snositi odgovornost za smutnju"

Povodom optužbi odbornika Stranke pravde i pomirenja i predstavnika BKZ Admira Muratovića, izgovorenih na račun gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševaca,  dana 22.7.2020, a nakon sastanka povodom inicijative za  formiranje Nezavisne komisije za utvrđivanje broja umrlih usled pandemije virusa Covid 19, gradonačelnik izdaje saopštenje koje prenosimo u celini:
" Na sastanku koji je održan 22. jula 2020. godine u Novom Pazaru, a gde je trebalo da se napravi dogovor o formiranju nezavisne Komisije  koja će se baviti utvrđivanjem istine o broju umrlih od COVID 19, Admir Muratović je izneo niz laži na moj račun, a najveća među izrečenima da sam od 15 juna znao da sam pozitivan.  
Admir Muratović predstavnik BKZ me je, kao što ste juče imali priliku da vidite optužio da sam izvršio zločin sa predumišljajem.
Ne želeći da se branim, naročito ne od takvog čoveka, javnosti zarad prezentovanja istine dostavljam na uvid Medicinsku dokumentaciju. 
 
(Prilog 1) Prvi test koji sam uradio 15.06.2020 bio negativan takodje RT pluća nije ukazivao nikakve promene.
 
(Prilog 2)  23.  juna  kada su mediji i obavešteni dobio sam pozitivan nalaz, na COVID. Rt snimak pluća
 
(Prilog 3) Test Na kovid i  RT snimak pluća 
 
 
Ovim putem obaveštavam sugrađane da ću protiv Admira Muratovića podneti tužbu, čime na ovu priču stavljam tačku. Javnost je iz zlonamernih pobuda uznemirena, preko čega ni kao čovek ni kao odgovorno lice ne mogu preći. 
Muratović, kao neko ko unosi smutnju i poseže za lažima,  za to mora snositi odgovornost", navodi se u saopštenju.
 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops