A- A A+

Grad i Kulturni centar podržali školovanje Adema Mehmedovića na Berkliju

Naš  proslavljeni pijanista Adem Mehmedović, supertalentovani mladić koji na najbolji način predstavlja naš grad i zemlju, dobio je priliku da školovanje nastavi na prestižnom Berkliju. Za to mu je potrebna finansijska pomoć , jer stipendija koju je dobio, kako sam ističe, pokriva tek 20 procenata njegovih troškova. Kako rok za  uplatu prve rate školarine ističe 1. avgusta ove godine u akciju podrške Ademu Mehmedoviću uključili su se Grad Novi Pazar Kulturni  centar.
 
Prema rečima gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, lokalna samouprava će mladom pijanisti pružiti podršku iznosom od 500 hiljada dinara.
 
„Adem Mehmedović je vanserijski talenat, izuzetno perspektivan momak  čiji napredak je od neprocenjivog značaja za kulturo ovog kraja i cele zemlje. Zadovoljstvo nam je da možem oda mu pružimo podršku. Podrška mladim talentima i najuspešnijim učenicima i studentima deo je dugoročne politike delovanja koju realizujemo“, kazao je gradonačelnik Biševac.  
 
Adem Mehmedović bio je dve godine stipendista novopazarskog Kiulturnog centra, i po rečima direktora ovw ustanove Huseina Memića reč je o izuzetno vrednom momku koga građani Novog Pazara dobro poznaju i čiji rad prate.
 
„Nije reč samo o 19 000 eura koliko je potrebno za prvu ratu. Adem će tokom boravka na školovanju imati dodatne troškove. Imajući u vidu kakvi su Novopazarci, optimista sam i ubeđen sam da će ljudi prepoznati potrebu i naći način da pomognu ovom divnom mladom čoveku“, kazao je Memić.
 
 
Svi  koji žele da pomognu školovanje Adema Mehmedovića na Berkliju,   to mogu da učine posetom web-sajta https://www.adem.live/ i klikom na dugme PayPal ili bank statement  i doniraju novac

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops