A- A A+

Škrijelj: Cilj nam je da pomognemo ljudima, pomoć će stići do svih

U Operativnom timu i call centru koji funkcionišu u sklopu Kriznog štaba imaju pune ruke posla. Dok jedni primaju na desetine poziva dnevno, ostali volonteri na terenu nastoje da dođu do svih građana kojima je pomoć potrebna.

U saradnji sa brojnim organizacijama, pojedincima i donatorima rade i na dostavljanju terapije, odnosno neohodnih lekova.

Šejla Hajrović jedna je od volontera call centra koji funkioniše u okviru Operativnig tima. Ona u toku dana primi na desetine poziva građana koji očekuju pomoć. Najviše se, kaže Šejla, interesuju za novčanu pomoć koju je Grad opredelio u visini od 10.000 dinara, ali i za lekove,odnosno terapiju. Šejla i njene kolege strpjivo sabiraju podatke dok ostali volonteri rade i na terenu.

”Najviše nam se ljudi javljaju za pomoć, jednokratnu pomoć koju su Grad Novi Pazar i gradonačelnik Nihat Biševac , a uz pomoć naše dijaspore opredelili za pomoć obolelima od korone, ali se javljaju i za lekove, jer ima puno naših sugrađana koji su bolesni i imaju i neke druge dijagnoze a nemaju sredstava za kupovinu lekova. Tada mi šaljemo naše volontere da im pomognu i olakšaju situaciju” priča za RTV Novi Pazar Šejla Hajrović.

Prema rečima koordinatora Operativnog tima Albina Škrijelja, uspostavljena je saradnja sa svim organizacijama, pojedncima, donatorima i građanima.Cilj im je zajedniki, pomoći ljudima.

”Zadnja aktivnost koju smo sproveli je pružanj pomoći u vidu terapija. Organizacije koje rade i koje su na terenu 24 sata, dobijaće potvrde a onda će raditi i na dostavljanju neophodne terapije. Brojne su organizacije, od Puta sredine do mnogih drugih koje će u saradnji sa nama pomagati građanima. Call centar svakodnevno prima pozive i još jednom bih podsetio na pomoć u znosu od 10.000dinara za scoijalno ugrožene a naravno nećemo zaboraviti ni stale građane kojima je pomoć neophodna i koji su pogođeni ovom krizom” kaže Škrijelj.

Aktivnosti Operativnog tima određivaće dalji razvoj situacije objašnjava Škrijelj i još jednom naglašava da će neophodna pomoć i ovog puta stići do svih.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops