A- A A+

Donacija Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji

Od 30. juna kada je Opšta bolnica u Novom Pazaru pretvorena u Kovid bolnicu, interno i neurološko odeljenje prebačeni su u Specijalnu bolnicu u Novopazarskoj Banji, tako da su sada svi resursi ove ustanove usmereni ka lečenju pacijenata sa ovih odeljenja. Tim povodom, ovoj bolnici, uručena je donacija u vidu medinicske opreme od Grada Novog Pazara, a koju je finansirala dijaspora.

Specijalna bolnica u Novopazarskoj Banji, poslednjih 14 dana morala je da sve svoje resurse i kapacitete usmeri ka lečenju pacijenata sa internog i neurološkog odeljenja, ali im je za to falila adekvatna oprema, ističe direktorka Specijalne bolnice, Sonja Radetinac, a ona im je dostavljena danas. Ova ustanova dobila je dvanaesto kanalni EKG aparat, 10 pulsnih oksimetara, 10 beskontaktnih toplomera i 2 koncentratora kiseonika, kao i nove klima uređaje.

Celokupan iznos opreme isplatio je Grad Novi Pazar novcem koji su dobili kao donaciju od strane dijaspore, ističe pomoćnik gradonačelnika Ersan Škrijelj. Vrednost donacije je 527 000 dinara, dodao je on.

Pored pacijenata koji se sada leče na dva nova odeljenja, Specijalna bolnica u Novopazarskoj Banji takođe ima svoje stalne pacijente, pa čak i one koji stanuju u ovoj ustanovi. Za te pacijente svakodnevno od anonimnih donatora stižu namirnice, što je još jedan dokaz da je Novi Pazar ova situacija ujedinila i da niko nije zaboravljen.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops