A- A A+

Saopštenje

Gradski štab za vanredne situacije izdao je naredbu o merama jednokratne novčane pomoći za najugroženije stanovništvo grada Novog Pazara odnosno lica koji su primaoci socijalne novčane pomoći kao i za članove njihovog porodičnog domaćinstva, a koji su oboleli od zarazne bolesti Covid 19. Ova jednokratna pomoć iznosiće 10.000 RSD.

Gradonačelnik Nihat Biševac tim povodom je izjavio: „Doneta je odluka da svi primaoci socijalne pomoći i članovi njihovih porodica oboleli od Covid19 imaju pravo na novčanu naknadu u iznosu od 10.000 dinara. Na ovaj način želimo da pomognemo našim sugrađanima slabijeg materijalnog stanja koji su oboleli od ove bolesti. Napominjem da će se ova sredstva dolaze sa namenskog računa na koji pomoć uplačuju naši građani, privatne firme i dijaspora. Koristim priliku da im se svima zahvalim na pomoći, koju pružaju našim sugrađanima u ovim teškim danima.“

Svi građani koji ispunjavanju ove uslove treba da se jave Call centru na telefone; 020 311 902, 063 178 33 17, 065 564 06 36, 061 165 35 14, kako bi dobili informacije o potrebnoj dokumetaciji za ostvarivanje ovog prava. Koordinator ovog centra je Albin Škrijelj.

Štab je doneo naredbu za dozvolu rada teretana do 19h. Nalaže se svim vlasnicima teretana da primenjuju sve preventivne mere u cilju smanjenja rizika o širenja zarazne bolesti Covid19 (postavljanje dezo barijera, čišćenje kvaka i sprava posle svake upotrebe alkoholom, česta provetravanjam poštovanje obavezne distance od 2m, obavezu nošenja zaštitnih maski i rukavica kako osoblja, tako i vežbača)

Na posebnom namenskom računu namenjenomm borbi protvi epidemije Covid19, trenutno se nalazi 6.479.031, 30 RSD.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops