A- A A+

In memoriam - prof.dr Radan Džodić

Dugogodišnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu. Novi Pazar i cela Srbija ostali su bez vrhunskog stručnjaka, osvedočenog humaniste, velikog čoveka. Svemu što je radio, pristupao je sa izuzetnom predanošću. Prepoznatljiv po srčanosti i jednostavnost, na svoj kraj i ljude u njemu bio je ponosan uvek i svuda. Hrabrio je one kojima je ohrabrenje trebalo i borio se za život  svakog pojedinca i kada se ozdravljenje smatralo svetskim čudom. Zadužio je profesiju, grad, ovu zemlju, a o sebi je govorio delima. Dobitnik je Povelje grada Novog Pazara za 2013. godinu.
 
Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Rođen je 1952. godine na Goliji. Medicinski fakultet završio je 1978. godine,  redovni profesor onkološke hirurgije postao je 2005.
 
Bio je i potpredsednik Svetske federacije onkoloških hiruških udruženja, a objavio je oko dvesta radova u domaćim i stranim časopisma. Usavršavao se u Francuskoj i Japanu, a tokom svog radnog veka uradio je više od 10.000 operacija.
Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.
 
Profesor Džodić bio je specijalista za operacije tumora štitne žlezde i dojke, i važio je za jednog od najboljih u svom poslu.
Prošle godine je otišao u penziju sa pozicije direktora Instituta za onkologiju i radiologiju u Srbije.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops