A- A A+

Asfaltirane dve ulice kod Autobuske stanice

U najprometnijim ulicama koje gravitirtaju novopazarskoj autobuskoj stanici postavljen je asfalt. Zbog specifičnosti, radovi su trajali dugo, ali meštani kažu da su zadovoljni, jer su rešeni dugogodišnji problemi sa kišnom fekalnom kanalizacijom i vodvodnom mrežom.
 
Lokalna samouprava Novog Pazara je na zahtev građana, koji ovde žive, donela odluku da se izvrši rekonstrukcija kompletne komunalne i podzemne infrastrukture, a kako bi se na najbolji način pratila intezivna izgradnja stambenih zgrada u ulicama Omladinskoj, Moskovskoj, Ljubljanskoj i Stane Bačanin.
Gradilište kod Autobuske stanice obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima. Pomoćnik gradonačelnika zadužen  za infrastrukturu i investicije Nihad Hasanović kaže kaže da je ovde bilo mnogo posla, te da su ulice oko autobuske stanice bile infrastrukturno zapuštene  se ovaj važan infrustrukturni projekat odvijao u nekoliko faza.
 U okviru infrastruktrunog uređenja, a kroz projekte parternog uređenja, sređen je parking prostor za više od 20 vozila u ovom delu grada, a okrečeni su i ulazi starijih stambenih zgrada u ovom delu grada.
Za asflaterske radove ulica oko Autobuske stanice izdvojeno je oko 38 miliona dinara.
U  subotu će biti asflaltiran krak Ulice Ive Andrića i deo u naselju Bukreš prema Vojnićima. Od ponedeljka će ovi radnici, koji su završili gradilišta otvarati nova.
Rade se dva kraka na Hadžetu, dva kraka u Svojboru, dva kraka Ulice Narodnog fronta, po tri kraka Ruđera Boškovića i Nurije Pozderca.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops