A- A A+

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata obezbedila tradicionalne ramazanske pakete

Pet stotina prehrambenih paketa i 25 paketa hurmi obezbeđeno je, u okviru tradicionalne ramazanske pomoći, ove godine za porodice slabijeg imovinskog stanja u Novom Pazaru. Pakete su obezbedile Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu i Fondacija Halifa Bin Zajed Al Nahjan.

Poklon pakete za građane, ispred Sportsko sajamske ustanove “Pendik” u Novom Pazaru danas je  uručio Drugi sekretar Ambasade UAE u Beogradu,  Ibrahim Aldarmaki, koji se prethodno sastao sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

“Naši prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata godinama unazad obezbeđuju pomoć tokom meseca Ramazana, ali I ne samo to. Reč je o saradnji koja je rezultirala izuzetno vrednim, za građane značajnim investicijama. Godine 2015. podsećam vas, uz podršku Ujedinjenih Arapskih Emirata Novi Pazar je dobio savremeno opremljen dijagnostički centar, osnovnu školu i vrtić na Dohoviću”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac ovim povodom.

Volonteri udruženja “Mreža mladih”, “Put sredine”, “Svetionik”, “Otvorena ruka”, “CHR Hajrat”, uduženja “Sevap”, “Merhamet Sandžak” i “Hasane”, kao naš sugrađanin, humanista Hido Muratović pobrinuće se da paketi stignu do najugroženijih porodica.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops