A- A A+

Novi vrtić u Ćukovcu i pomoć porodicama ugroženim požarom

Gradsko veće Grada Novog Pazara donelo je, na jedanaestoj redovnoj sednici niz značajnih odluka. Član Veća Mirsad Jusufović istakao je kao najvažniju, odluku o izradi tehničke dokumentacije za izgradnju novog obdaništa u ulici Gojka Bačanina.
„Staro obdanište kod OŠ „Bratstvo“ biće porušeno. Novi objekat će biti mnogo veći i projektovan tako da zadovolji kapacitete naselja Ćukovac, jednog od najvećih u Novom Pazaru, a gde se trenutno gradi značajan broj novih stambenih zgrada“, kazao je Jusufović.
Na zasedanju je usvojena i odluka o izgradnji 150 metara vodovodno kanalizacione mreže u ulici Hadžet. Jusufović se  osvrnuo i na sanaciju materijalne štete nastale usled nedavnog požara u naselju Lug.
 
„Doneta je odluka o materijalnoj pomoći za šest porodica koje su ugrožene požarom. Grad je prethodno, kao što znate,  obezbedio rekontrukciju krova zgrade“, rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović, ističući da se u naselju Lug odvijaju i po meštane značajni infrastrukturni radovi.
 
„Radovi na probijanju ulice Mitrovačke prema ulici Miloša Obilića su u toku, nakon čega sledi potpuno parterno uređenje. Želimo da zaokružimo infrastrukturno uređenje čitavog naselja oko "Simpo" zgrada. Naselje će, nakon tridest godina postojanja, konačno biti potpuno modernizovano“, zaključio je Jusufović.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops