A- A A+

Dezinfekcionim tunelima obezbeđena dodatna sigurnost zaposlenih u Opštoj bolnici

U okviru Opšte bolnice Novi Pazar postavljena su tri tunela za dezinfekciju, kako bi se sprečilo širenje infekcije virusom Covid19. To, po rečima člana Gradskog veća Grada Novog Pazara, Fevzije Murića, olakšava rad zaposlenima u bolnici.

"Zaokružen je ciklus formiranja dezinfekcionih zona. Postavljanjem tunela omogućeno je da radnici bolnice potpuno bezbedno a nakon kontakta sa obolelim osobama, mogu da se dezinfikuju i zaštite od zaraze", kazao je Murić.

Dezinfekcioni tuneli obezbeđeni su sredstvima Grada Novog Pazara i lokalnih kompanija.

"Zahvaljujemo se firmama Gracijani, Nesal i Nova NDI koje su pomogle realizaciju projekta zaštite zdravstvenih radnika, jer ako oni nisu adekvatno zaštićeni u opremljeni, neće imati ko da leči ljude", rekao je Murić, ističući da su  ispoštovane mere, Kriznog štaba Vlade, Gradskog štaba za vanredne situacije, što daje rezultate.

Predstavnici firmi koje su sufinansirale nabavku dezinfekcionih tunela ističu da su na ovaj način želeli da pokažu socijalnu odgovornost i pruže podršku funkcionisanju zdravstvenog sistema u Novom Pazaru. Kompanije, sem u ovim projektu, aktivno učestvuju u akciji šivenja zaštitnih maski za građane i institucije i apeluju da svoj doprinos prevazilaženju aktuelne situacije daju i drugi privredni subjekti.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops