A- A A+

“Prijatelji Sandžaka” uputili dragocenu pomoć Covid bolnici, izlečeno 7 pacijenata

Iz novopazarske privremene Covid bolnice danas je otpušteno prvih 7 pacijenata. Reč je o ljudima koji su u bolnici proveli 14 dana i nakon dva negativna kontrolna testa, utvrđeno je da su zdravi. Oni će i naredne dve nedelje, iz predostrožnosti biti u kućnoj izolaciji. Po rečima rukovodioca bolnice, dr Faruka Pašovića, u zdravstvenoj ustanovi trenutno se nalazi 26 lica sa lakšom kličkom slikom. Divna je vest i da smo od neformalne grupe "Prijatelji Sandžaka"  dobili izuzetno dragocenu pomoć u vidu medicinske opreme",kazao je Pašović.
Direktor Opšte bolnice, dr Meho Mahmutović pojasnio je o kakvoj se pomoći radi." Dobili smo sredstva za higijenu, peškire, mašine za kafu i čaj i mašine za pranje suđa. Izuzetno su nam značajni pristigli kombinezoni, 1000 komada, uz 20 000 maski, sapune i deterdžente", rekao je Mahmutović. Po njegovim rečima, deo pomoći biće prosleđen susednim opštinama.
"Ova je donacija potvrda da sa građanima Turske, građani Sandžaka imaju neraskidive veze i most su saradnje Srbije i Turske. Ovo je samo dio donacije, dok drugi dio ide ostalim sandžačkim opštinama. Zahvaljujem se predsedniku Rrepublike Turske, Redžepu Taipu Erdoganu, kome sam ispred BNV uputila pismo za pomoć,  “Prijateljima Sandžaka” i svim našim dugoročnim, iskrenim prijateljima”, kazala je predsednica BNV Jasmina Curić.
U ime svih građana Novog Pazara zahvalnost predsdniku Republike Turske Redžepu Taipu Erdoganu svima koji pomažu našim sugrađanima, uputio je gradonačelnik Nihat Biševac.
“Kad imamo prijatelje, sve ćemo teškoće lakše i brže prevazići. Za nas je izuzetno značajno i to što znamo da su ljudi iz ovih krajeva, koji žive i rade u Turskoj, uvek tu za nas, za sve naše građane i da će u nevolji pomoći, kao što su to činili i do sada. Bošnjaci u Srbiji, na drugoj strani, istorijski daju izuzetan doprinos dobrim odnosima Srbije i Turske, koji su u poslednjem period na najvećem nivou”, kazao je gradonačelnik Biševac, iskazujući zahvalnost svim donatorima za dragocenu pomoć Novom Pazaru.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
EP 280 160 LAT1
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika