A- A A+

Štab za vanredne situacije Raškog upravnog okruga o međuopštinskoj saradnji

Na zasedanju Štaba za vanredne situacije Raškog upravnog okruga istaknuta je dobra saradnja lokalnih samouprava, u situaciji kada su, kako je rekao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, problemi zajednički.

"Dosta toga, za razliku od prve nedelje, funkcioniše normalno. Redovno je snabdevanje vodom i grejanjem, redovno se čiste i dezinfukuju ulice. Policija takođe dobro obavlja svoj posao i sve su institucije umrežene u cilju funkcionisanja grada, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući kao najvažniji podatak da u Novom Pazaru za sada nema obolelih.

"Sve zdravstvene ustanove su na nivou zadatka i preduzimaju se mere predostrožnosti, ali je izuzetno važno istaći da su građani savesni a privrednici izuzetno angažovani u obezbeđivanju zaštitnih maski, za šta su aktivirali svoje proizvodne pogone. Kad je o zaštitnoj opremi reč, izašli smo u susret i pružili podršku susednim opštinama. Preduzetnici su dobijali i određene količine dezinfekcionih sredstava za stambene zgrade. Sve to, uz poštovanje mera od strane lica koja su u samoizolaciji, ali i svih drugih građana, doprinosi dobroj opštoj situaciji u Novom Pazaru", zaključio je gradonačelnik Biševac.

Načelnik Raškog upravnog okruga Ljubomir Simović istakao da su usaglašeni stavovi oko sprovođenja određenih uredbi, zaključaka i mera Vlade.

"Dobro smo organizovali. Od Tutina do Vrnjačke Banje nije bilo većih problema. Na teritoriji Raškog okruga je sve dobro snabdeveno i namirnicama i neophodnim dezinfekcionih sredstvima. Građani su se odazvali pozivu i ponašaju se odgovorno. Uz solidarnost  i makdimalnu angažovanost ispunićemo, nadam se, sve što se od nas u ovoj situaciji očekuje", poručio je Simović. "U naredne dve nedelje treba odgovoriti izazovima. Biće, što je izuzetno bitno, novih testiranja. Raški okrug za sada odlično stoji i nadam se da će tako biti do kraja", zaključio je Simović.

Vlada Republike Srbije
USAID
EP 280 160 LAT1
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika