A- A A+

Pažljivkova smotra za najmlađe đake

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizovao je Pažljivkovu smotru.“Smotra zapravo predstavlja lagano testiranje dece. Ciljna grupa su predškolci i učenici prvog i drugog razreda. Smotra se održava širom države, a u Novom Pazaru je obuhvaćeno 4500 dece. Cilj nam je da na prijemčiv način dobijemo odgovore koliko deca znaju o saobraćaju. Na ovaj način ćemo dobiti povratnu informaciju koliko je prethodni rad saveta, kroz Pažljivkovu predstavu, predavanja i pripručnike doprineo da najmlađi znaju o osaobraćaju. Upravo kroz edukaciju nastavnika, roditelja i učenika želimo da postignemo da u sistemu saobraća imamo učesnike koji vode računa i o svojoj i o tuđoj bezbednosti.“, rekao je Hidajet Plojović.

Učiteljica u školi „Halifa Bin Zajid al Nahjan“, Safija Šaćirović kazala je da se učenicima razgovara o saobraćaju, posebno o bezbednom prelaženju ulice. Ona je istakla važnost Pažljivkove predstave za upoznavanje učenika sa znanjem o sabraćaju i izrazila nadu i potrebu za sličnim sadržajima u budućnosti.

Savet za bezbednost u saobraćaju Grada Novog Pazara poziva na  tribinu koja će biti održana koncertnoj dvorani Kulturnog centra u petak, 28. Februara sa početkom od 14h.  Na tribini će  govoriti Dea Đurđević o svom iskustvu i koliko jedan trenutak može da promeni život. Tribina se organizuje u saradnjisa Agencijom za bezbednost u saobraćaju i posebno je značajna za učenike završnih razreda u srednjim školama.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops