A- A A+

Ministar Vukosavljević : Vaš grad je najsvetlija tačka na kulturnoj mapi Srbije

Da se o Novom Pazaru kroz promociju kulturnih sadržaja sve glasnije i sve češće govori širom zemlje i regiona, zajedničkim snagama su se potrudili Grad Novi Pazar, Ministarstvo kulture i informisanja i Kulturni centar Novi Pazar, na čelu sa direktorom Huseinom Memićem. Povodom svega što je urađeno ali i mnogih stvari koje su u najavi, Novi Pazar je ugostio minsitra Vladana Vukosavljevića, a gost – domaćin bio je i potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar Rasim Ljajić.
 
Direktor Kulturnog centra Husein Memić se osvrnuo na sve što je urađeno u Kulturnom centru i zahvalio se za podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Novog Pazara.
 
„Posebna zahvalnost  s moje strane ide potpredsedniku Vlade i ministru Rasimu Ljajiću, koji  svojom energijom daje vetar i našim jedrima da sve što započnemo dovedemo do kraja", rekao je Husein Memić.
 
Gradonačelnik  Novog Pazara Nihat Biševac poručio je da je spisak ostvarenih rezultata na polju kulture tako dug zahvaljujući timskom radu.
 
„Kulturni centar je nosilac kulturnog života u našem gradu. I pored toga što smo po budžetskom izdvajanju za kulturu na vrhu liste lokalnih samouprava, siguran sam da  je presudno zalaganje i kvalitet kulturnih radnika. Uloženo je mnogo sredstava i napora ali je za nas izuzetno značajna podrška Ministarstva kulture i samog ministra Vukosavljevića i njegovog tima. Zajednički su ovo rezultati“, kazao je gradonačelnik ističući ulogu direktora KC Huseina memića ali i  i „istrajnost potpredsednika Vlade i ministra, Novopazarca Rasima Ljajića, u nastojanju da grad zauzme zasluženo mesto na kulturnoj mapi Srbije“.
 
Kao „jednu od najsvetlijih tačaka na kulturnoj mapi Srbije, naš grad vidi i osvedočeni prijatelj Novog Pazara, ministar Vladan Vukosavljević.
 
 „Lepo govoriti o Novom Pazaru i ljudima u njemu znači govoriti istinu. Ovo je grad u kome lokalna samouprava više od drugih gradova i opština izdvaja za kulturu, grad u kome pojam kulturne delatnosti, ljubavi i poštovanja prema kulturi nije fraza već način života, delovanja i razmišljanja. Naša podrška od oko 70 miliona dinara za poslednje tri godine simbolična je u odnosu na ulaganja Grada i zaista smatramo da nema razvoja i održive kulturne politike baz entuzijasta iz lokalnih zajednica“, poručio je ministar Vukosavljević, želeći da naglasi ulogu direktora Kulturnog centra Huseina Memića.  
 
„Direktoru KC Huseinu Memiću će, zbog zbog svega što je uradio i načina na koji se odnosi prema tome što mu je povereno,  26. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci biti  uručeno priznanje Ministarstva kulture i informisanja „Kulturni obrazac“. Ovo priznanje pripada i svima vama koji ste direktno ili indirektno pomogli da Kulturni centar izgleda ovako. Očekujem da će godine koje dolaze biti godine bogate kulturne ponude za sve, a naroičito za mlade generacije jer je vaš grad izvor nadahnuća i bogatstva različitosti“, zaključio je ministar Vukosavljević.
 
Sa posebnom emocijom prisutnima se obratio i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić.
 
 „Ovo jeste jedan od  rezultata napornog rada u ovih deset godina. Ne priznajem nikome da voli ovaj grad više od nas i da je za Novi Pazar uradio više. Pozivam sve da se borimo rezultatima. Niti jedan ministar kulture nije aktivnije govorio o Novom Pazaru  od ministra Vukosavljevića, što je važnije od svih para a one , kada govorimo o ulaganjima, nisu beznačajne“, kaao je ministar Ljajić, napominjući da Kulturni centar planira još mnogo toga.  
 
„Kulturni centar će biti još bolje i još posećenije mesto. Radićemo letnju baštu i potpunu rekonstrukciju Doma omladine, mnogo toga još. Želimo da stvaramo i da se radujem uspesima. Priorit nam je infrastruktura u kulturi, težimo rezultatima na koje ćemo biti ponosni ne samo mi u Novom Pazaru već svi u našoj zemlji i regionu“, rekao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, ističući da je direktor Kulturnog centra Husein Memić čovek energije, rada i truda, ali i „jasan primer kakvi direktori treba da budu“. Ministar Ljajić je istakao važnost izuzetne  podrške koju lokalna  samouprava pruža kulturnom centru ali i svim drugim preduzećima i ustanovama.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops