A- A A+

Najsavremenija bioskopska oprema za novopazarski Kulturni centar

Kulturni centar Novi Pazar i koncertna dvorana ovih dana biće opremljeni najsavremenijom bioskopskom opremom, kojom će kvalitet svih filmskih projekcija biti znatno bolji u odnosu na brojne gradove u zemlji. Incijator ovog projekta unapređnja bioskopske sale je Grad Novi Pazar, a gradonačelnik Nihat Biševac, sa saradnicima, obišao je radove na instalaciji opreme.

Nov savremni projektor sa znatno jačim svetlom i bojama, novo posebno dizajnirano bioskopsko platno, novi sistem ozvučenja kao i prateća oprema znatno će poboljšati ugođaj svim ljubiteljima filma. Grad Novi Pazar ove godine, kao i prošle, ulaže u unapređnje uslova za razvoj kulture. Pod pokroviteljstvom Grada, Kulturnog centra, Filmskog centra Srbije i Ministrastva kulture bioskopska sala od sada poseduje nasavreminiju opremu za projekcije, za koju je izdvojeno blizu 15 miliona dinara.

” Možemo biti veoma zadovoljni kao i svi ljubitelji filma i bioskopa, jer je ova oprema jedna od boljih u Srbiji. Pored Beograda i Novog Sada, Novi Pazar je treći grad u Srbiji sa ovakvom opremom. Grad Novi Pazar je učestvovao u finansiranju projekta sa oko četiri miliona dinara. Čestitam direktoru Kulturnog centra, Huseinu Memiću, koji je novac za projekat obezbedio i preko drugih institucija, ” rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

” Grad je bio inicijator kupovine opreme. Zahvaljujući i Ministartvu kulture i Filmskom centru Srbije uspjeli smo da rešimo jedan dugogodišnji problem. Ja se nadam da će, kad počne sa radom, bioskopska sala opet biti puna. Da smo na dobrom putu pokazuje činjenica da je prije dvadesetak godina bioskop u Novom Pazaru bio jedan od najposećenijih u zemlji ” rekao je direktor Kulturnog centra, Husen Memić.

Stručnjaci angažovani na postavljanju projektora i ozvučenja kažu da je reč o najboljim markama kada je u pitanju bioskopska oprema koja daje znatno bolji audio-vizuelni ugođaj publici.

” Projektor ima laser što mu daje mnogo duži radni vek, mnogo je praktičniji, ima jače i veće osvetljenje, izražajnije bolje, bolji kontrast i sve ostalo, tako da je ovo najbolje što je Kulturni centar mogao da kupi u ovom trenutku”, kaže Dušan Dragičević iz firme TSE.

Radovi će biti okončani uskoro, a prve projekcije filmofili mogu da vide za mesec dana.

 

Foto galerija

 

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops