A- A A+

Велико интересовање за акцију, град чистији, депоније уклоњене

Нови Пазар је данас поклазао да минималним напорима сви можемо допринети циљу да наш град постане чистије и лепше место за живот. У оквиру обележавања 15. септембра, Светског дана чишћења, групе волонтера успеле су да за неколико сати очисте бројне локације у граду, међу којима су и дивље депоније. У акцију су се осим радника ЈКП Чистоћа укључили били бројни волонтери,ученици, извиђачи, представници различитих омладинских организација. Без подршке Градске управе и обезбеђивања потребне механизације, овај фантастично обављен задатак било би много теже реализовати.

”Удруженим снагама, заједно са суграђанима, учинили смо да бројне локације буду чистије. Свако може да да свој допринос, да уреди своју улицу и свој комшилук. Потребно је да заштитимо нашу оклину и спречимо уништавања мобилијара, али је важно и да грађани пријављују дивље депоније“, рекао је градоначеник, Нихат Бишевац.

Посебну пажњу су, учешћем у акцији, привукли су полазници новопазарских вртића и њихови васпитачи, као и станари стамбених зграда који су чистили простор око зграда. из Одељења за заштиту животне средине, за све учеснике акције имају само речи хвале.

“У читавом свету се данас спроводи ова акција уклањања отпада и драго ми је што је и Нови Пазар дио те приче“, каже испред Одјељења за заштиту животне средине при Градској управи, Малића Плојовић.

Један од најважнијих постигнутих циљева ове акције јесте чишћење дивиљих депонија попут оне у Блажеву, Шутеновцу и Улици 1. маја, а које представљају озбиљан проблем у тим насељима и целом граду.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops