A- A A+

Razvoj rekreativnog sporta prioritet, najavljena realizacija novih projekata

Predsednik Saveza za školski sport Srbije i odbojkaška legenda Željko Tanasković i generalni sekretar Saveza Uroš Savić sastali su se, tokom posete Novom Pazaru, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Nakon sastanka saopšteno je da će Novi Pazar naredne godine biti domaćin velikog školskog takmičenja.

„Pričali smo o tomne da Novi Pazar naredne godine bude domaćin nekog evropskog prvenstva. Dali smo mogućnost da odaberete koji će tro sport biti i učinićemo sve da izlobitamo realizaciju, jer želimo da napravimo ambijent u kome će se deca ne samo takmičiti već i sticati nove prijatelje, prijatelje za ceo život. Svako takvo takmičenje ima i edukativni karakter i podstiče decu da se socijalizuju.

„Posebno me raduje činjenica da imate gradonačelnika koji prepoznaje važnost sporta. U tom cilju, razgovarali smo o mnogim pitanjima. Želimo da unapredimo dosadašnju saradnju ali su predloženi i neki novi projekti, čija će realizacija u perspektivi sigurno dovesti do toga mladi shvate kako je sport njihova svakodnevnica. Verujem da će godina pred nama, po intenzitetu saradnje biti uspešna, a to znači da što veći broj dece, uključivanjem u sportske aktivnosti, sklonimo sa ulice“, poručio je Tanasković. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je na podršci koju je Savez za školski sport do sada pružao gradu.

„ Želimo da razvijamo školski sport i svaka podrška u tom delu nam puno znači. Naš Novi Pazar prepoznat je kao grad sporta i očekuje nas realizacija niza novih zajedničkih projekata, jer nastojimo da mlada populacija, kroz rekreativno bavljenje sportom bude zdrava, bezbedna i razvija zdrav takmičarski duh“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Savez za školski sport Srbije i Grad u partnestvu sa Sportskim savezom Novi Pazar godinama unazad posvećuju puno pažnje promociji školskog sporta i rekreativnom bavljenju sportom među decom predškolskog i ranog školskog uzrasta. Jedan od mnogo zajedničkih aktivnosti je i projekat simboličnog naziva „Sport u škole“.

 

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops