A- A A+

Саида Буквић уз подршку до светских резултата у боксу

Саида Буквић исписује историју новопазарског бокса. Након седам победа у исто толико мечева и пласмана међу десет најбољих на листи WБА федерације, њена позиција изазивача за највећа светска надметања је знатно другачија. Овим поводом са њом је разговарао градоначелник Нихат Бишевац.

„Ћеститам Саиди Буквић, целом тиму на изузетном успеху. Седам узастопних победа и позиицја међу десет најбојлих на свету су сјајан резултат. Очекујемо да боксује и за светску титулу. Бокс у Новом Пазару је у успону, како на професионалном тако и на аматерском нивоу. Град и Спортски савез Нови Пазар су увек уз спортисте и нема разлога да са подршком не наставимо“, поручио је градоначелник Бишевац.

Напорно је радила, али је, према речима Саиде Буквић, позиција на WТА ипак изненађење.
„Нисам очекивала овакав резултат али сам, наравно, презадовољна. Постоје планови за освајање нових титула и крајем године, очекујем прве борбе за неку од тих титула“, рекла је Буквић, наглашавајући да је на путу до успеха изузетно значајна подршка града, градоначелника Бишевца, и свих пријатеља који су се, како истиче, посветили томе да у ринг увек уђе спремна.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops