A- A A+

Спорт не сме да стане

У организацији Спортског савеза и под покровитељством Града Новог Пазара, Мали сајам спорта под слоганом “Спорт не сме да стане”, окупио је данас на Спортско-рекреативном центру афирмисане пазарске спортисте и оне који тек почињу своје каријере.

“Много смо урадили по питању спортске инфраструктуре, почев од Атлетског стадиона, преко спортских терена на Спортско-рекреативном центру, Шутеновцу и градским насељима. За то су заслужни спортисти, али и пријатељи, пре свих Министарство омладине и спорта и министар Вања Удовичић”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

“Улагање у спорт је улагање у будућност, а спортисти су најбољи амбасадори нашег града и земље. Нови Пазар је препознатљив по спортистима. Наставићемо још више да улажемо у спорт и инфраструктуру јер ви то својим резулатима и заслужујете”, додао је он.

Пазарске спортисте предводили су европска атлетска звезда Елзан Бибић, вишеструка европска и светска шампионка у лоу-кику Саида Буквић, кошаркаш Алтин Исламовић, боксер Џејлан Тоскић и млада универзална спортисткиња Аиша Чепељац.

Помоћник министра омладине и спорта Србије Дарко Удовичић навео је да долазак у Нови Пазар увек представља велико задовољство, као и да то министарство годинама уназад организује мини спортске сајмове, чије је финале новембарски Сајам спорта у Београду.

“Живот и спорт не смеју да стану. Искрено се захваљујем градоначелнику Бишевцу што покушава да младима, заједно са нама, омогући максимум услова за бављење спортом. У наредним годинама потрудићемо се да спортска инфраструктура буде још боља, иако је и сада на високом нивоу. То ће допринети још бољим резултатима Новопазараца”, казао је Удовичић.

Међу гостима из Београда био је и спортски директор Спортског савеза Србије Драган Шешум.

“Ово је акција коју већ пар година организују Министарство омладине и спорта и Спортски савез. Прошли смо преко 50 градова и општина, а учешће је узело више од 150 хиљада младих”, рекао је Шешум.

Упркос киши, током Малог сајма спорта презентиране су вештине из одбојке, кошарке, каратеа, фитнеса за жене, бокса, атлетике, фудбала и полигона за децу.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops