A- A A+

Градоначелник угостио Хену Куртагић, одбојкашки бисер Европе

По оцени одбојкашких стручњака Старог континента, најуспешнији средњи блокер Европе је Новопазарка Хена Куртагић. Фантастични резултати на јуниорском Европском првенству и недавно освојена сребрна медаља били су један од повода да ова дивна млада дама буде гошћа градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца.

" Србија је одбојкашка велесила и у мушкој и у женској конкуренцији. Посебно смо сви радосни што је уз освајање сребрне медаље на Европском првенству за јуниорке наша Хена званично проглашена за најбољу блокерку. Имајући у виду да јој је тек 16 година, пред њом је сјајна одбојкашка будућност, не само на нивоу Србије и Европе, већ и на светском нивоу. Наша Хена је бисер женске одбојке и ово је почетак трофејног низа који ће, сигуран сам освојити", казао је градоначелник Нихат Бишевац, истичући да ће Нови Пазар, како традиција налаже, увек бити уз спортисте и спорт. Посебна пажња биће посвећена развоју женске одбојке.

"Хена је својим резултатима и понашањем, како на терену, тако и ван њега мотивисала многе девојчице за упознају свет одбојке. Град спорта, одбојке, подржаће све младе наде и њихов успех. На све наше спортисте смо јако поносни", закључио је градоначелник Бишевац.

Кратку паузу и одмор од спортских обавеза Хена Куртагић користи да се врати у свој град, породици и драгим људима.
"Част ми је и задовољство што сам гошћа градоначелника. Изузетно ми прија пажња јавности, пре свега мојих суграђана. Следи ми, на спортском плану, европско кадетско надметање и очекујем да ћемо и на овом такмичењу моје саиграчице и ја остварити запажен резултат", казала је скромна Хена Куртагић, истичући да се еуфорија настала услед последњег успеха полако слеже, а да су њене мисли усмерене ка новим победама.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA