A- A A+

Elzan Bibić sportski ambasador grada Novog Pazara

Elzan Bibić, atletičar koji je u izuzetnoj sezoni oborio četiri lična i tri nacionalna rekorda zahvalio je na prijemu u njegovu čast, gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i na podršci koju pruža razvoju sporta i sportistima.
"Potrudiću se da na predstojećoj Balkanijadi u Istanbulu još jednom opravdam ukazano poverenje. Na ovom takmičenju sam favorit i cilj je osvajanje zlata", rekao je Bibić.


Ostvareni rezultati su proistekli iz cilja da se ispuni norma za prvenstvo sveta u Kini. Takmičenja, prema rečima trenera Rifata Zilkića neće biti, ali je zabeležen izuzetnan rezultat, značajan ne samo za grad, već i za Atletski savez Srbije, za ljubitelje atletike.


"Shodno Bibićevon formi, meta su Evropsko prvenstvo u Parizu i Olimpijada u Tokiju, gde ne očekujemo samo finala već, moguće je i osvajanje neke od medalja".
Nastavak uspešnog niza od Bibića se očekuje već za par dana, na mitinzima Dijamantske lige u Francuskoj. Fantastičan početak godine, po rečima gradonačelnika Nihata Biševca, nagoveštava da će Elzan Bibić i u 2020. s povodom biti čest gost Gradske uprave Novog Pazara.


"Rezultati su izvanredni i zaslužuju svu našu pažnju i podršku. Sve do sada ostvareno plod je zalaganja atletičara, trenera, selektora, kompletne uprave Atletskog kluba i oni su, kao tim, najbolji ambasadori našeg grada i sporta", rekao je nakon prijema u Bibićevu čast gradonačelnik Nihat Biševac.


Elzan Bibić, atletičar AK Novi Pazar oborio je za deset dana čak tri nacionalna rekorda u dvorani, među kojima je jedan bio star čak 37 godina i na najbolji način potvrdio dominaciju u svetu kraljice sportova.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops