A- A A+

Одржана седница Градског већа

Градско веће Новог Пазара донело је на петој редовној седници одлуку о расписивању два јавна конкурса.

„Реч је најпре о конкурсу за финансирање односно суфинансирање програма и пројеката од јавног интереса које реализују удружења грађана из области културе, за 2022. годину. За ту намену предвиђен је укупан износ од 4 милиона. Расписан је, поред тога и конкурс за финанисирање, односно суфинансирање пројеката које реализују удружења грађана (НВО), а на име овог вида пројектне подршке предвиђен је укупан износ од 5 милиона динара. Услови за пријаву на конкурсе, рокови и документација неопходна за пријављивање биће доступни на знавичној страници Града Новог Пазара, од понедељка, 7. фебруара ове године“, казала је Џанковић.

На седници Градског већа усвојени су планови и програми градских установа за текућу календарску годину. Пред већницима су се нашли План и програм рада Културног центра Нови Пазар, План и програм рада Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић“, Центра за социјални рад, Центра за децу и омладину „Дуга“, Историјског архива „Рас“, Региналног позоришта, Музеја „Рас“, као и Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, Туристичке организације Нови Пазар, Канцеларије за младе и Регионалне туристичке организације „Санџак“.

„Уобичајено за овај период године разматрали смо планове и програме рада установа. Сем тога пред градским већницима нашли су се и бројни предмети везани за озакоњење објеката, чијим решавањем заправо решавамо проблеме из различитих области“, закључила је чланица Градског већа Пемба Џанковић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops